Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник в ексклюзивному коментарі «Голосу України» заявив, що йому відомо, яка фірма виготовляла «рекламу» із його зображенням та логотипом НАБУ, розміщену у столичному метро. За його словами, у НАБУ готують позов на захист прав бюро, однак особисто він позиватися до суду не буде. Як відомо, у четвер у столичній підземці знову з’явилися «листівки» із портретом А. Ситника та логотипом НАБУ.
«Ми точно нічого не замовляли, це була швидше хуліганська витівка, бо люди самоклеєм розміщували цю листівку, а потім одразу знімали, — сказав Артем Ситник. — Це була примітивна акція, яка полягала в тому, що людина вішає листівку, робить її фото, це фото на якихось «жовтих» сайтах розміщується. Воно навіть не «висіло» (в метро. — Авт.)». За словами А. Ситника, після першого випадку із розміщенням у столичній підземці «реклами» із його портретом та логотипом НАБУ «київський метрополітен вжив певних заходів, щоб таких інцидентів не було». «У нас вибори незабаром, і, думаю, будуть можливі такі випадки і провокації», — додав директор НАБУ.
На запитання, чи зверталися до правоохоронних органів, до поліції, щоб з’ясувати, хто ж замовив подібну «рекламу», Артем Ситник відповів, що йому відома фірма, яка виготовляла попередню «рекламу» із його зображенням та логотипом НАБУ.
«Там є два порушення — порушення моїх прав, бо моє фото було використано без мого відому, і використання логотипа НАБУ. Я не хочу підтримувати цю дискусію і не подаватиму позов. А щодо НАБУ, можливо, подамо позов про захист прав НАБУ. Ми також звернулися до контролюючого органу із захисту прав споживачів, бо це їх компетенція, щодо дотримання вимог законодавства про рекламу. За нашою інформацією, власники цього підприємства (рекламної фірми. — Авт.) продають це підприємство і наостанок вирішили таким чином «допомогти» зробити таку провокацію».
Ексклюзивні інтерв’ю директора НАБУ Артема Ситника та керівника Антикорупційної прокуратури Назара Холодницького парламентській газеті «Голос України» читайте в одному з найближчих номерів.