За добу (станом на ранок 12.10) російські найманці 27 разів відкривали вогонь по наших військовиках. Під час обстрілів озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, було застосовано 10 разів. За даними прес-центру штабу ООС, ворог гатив у районі населених пунктів Кримське, Новозванівка, Троїцьке, Луганське, Світлодарськ, Красногорівка, Мар’їнка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.
Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Позиції Об’єднаних сил у районі населених пунктів Луганське, Чермалик та Лебединське противник обстрілював з мінометів 120-го калібру, а по опорних пунктах біля Луганського, Світлодарська та Гнутового вів вогонь з мінометів калібру 82 мм. По захисниках Водяного бойовики застосовували озброєння бойових машин піхоти.
«Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає. За даними розвідки, двох бойовиків російсько-окупаційних військ минулої доби знищено та шістьох поранено», — зазначили в штабі.
За даними групи «Інформаційний спротив», оперативна обстановка на Донбасі досить напружена. «Російські окупаційні війська проводять заходи, спрямовані на підвищення рівня напруження на лінії розмежування з метою посилити свої переговорні позиції в діалозі із західними країнами напередодні організації і проведення «виборів глави ДНР» (заплановані на 11 листопада цього року).