Учора на Площі Конституції, під стінами Верховної Ради, під час урочистостей, присвячених десятирічному ювілею, учні кадетських класів ліцею-інтернату № 23 «Кадетський корпус» отримали погони. У лавах кадетів, зокрема, — діти загиблих бійців АТО, із сімей військових династій, онуки героїв, що боронили нашу державу. Горді, схвильовані, але впевнені стояли майбутні захисники України на площі. Разом із погонами на їхні плечі лягла й відповідальність.

Під час урочистостей.

Фото Олександра КЛИМЕНКА. 

Привітати кадетів із цією знаменню подією прийшли народні депутати, перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки генерал-майор Андрій Алєксєєнко, співробітники та ветерани СЗР та інших відомств і розвідувальних органів, ветерани АТО, народний Герой України, повний кавалер ордену за мужність Павло Чайка, представники Міноборони, Київської міської та Шевченківської районної держадміністрацій, громадських організацій тощо.
Голова Верховної Ради надіслав привітання.
«Дорогі кадети, зовсім не випадково в ці знаменні для вас дні воєдино сплелися три дати: свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України та день народження вашого ліцею. Адже у стінах «Кадетського корпусу» в дусі кращих військових традицій на ідеалах відданості, патріотизму, відданості українському народу виховуються майбутні захисники Вітчизни — наша надія та гордість, безпека та захист, майбутня військова еліта. Тож нехай Богородиця покриває вас своєю благодаттю та милістю, як вона покриває від ворога всю Україну», — йдеться у привітанні.
Привітав кадетів від імені всіх добровольців, з якими мав честь воювати, і народний депутат Ігор Лапін. «Вони були перші, нас змінюють достойні. Ви маєте бути достойними тих, хто став першим на захист нашої країни», — наголосив він.
Ірина Фріз від імені Президента України, Верховного головнокомандувача нашої держави привітала всіх з урочистою подією. «У цей сонячний день хочу сказати одне: ви маєте стати нашою військовою елітою. Ви — найкращі, впевнені і гідні», — сказала народна обраниця.
На честь 10-річчя кадетської родини ліцеїстам було вручено Прапор «Кадетського корпусу». Пролунали Державний Гімн і урочиста обітниця кадетів зі словами: «Завжди високо нести почесне звання кадета, ніде і ніколи не зганьбити честь рідного ліцею», а також девіз кадетів: «Життя — Вітчизні, честь — нікому!». Хвилиною мовчання присутні вшанували також пам’ять усіх воїнів, що віддали життя за державу.
По завершенню урочистостей відбулось вручення нагород найкращим вихованцям ліцею-інтернату № 23 «Кадетський корпус» та фотографування біля Порталу Державного прапору України в кулуарах першого поверху будівлі парламенту.

ДОВІДКОВО

У 2018-19 навчальному році ліцей-інтернат № 23 «Кадетський корпус» з посиленою військово-фізичною підготовкою Шевченківського району міста Києва святкує 10-річчя кадетства — знаменну подію в історії освітнього закладу. Шефами та наставниками вихованців ліцею «Кадетський корпус» уже багато років є Служба зовнішньої розвідки України.