В Івано-Франківську відбулося спільне засідання постійних комісій Івано-Франківської та Кіровоградської обласних рад із питань охорони здоров’я та соціальної політики. На ньому голова Івано-Франківської облради Олександр Сич та Кіровоградської — Олександр Чорноіваненко підписали Меморандум про міжрегіональну співпрацю. Документом передбачено створення сприятливих умов для розвитку співробітництва у соціально-економічній та гуманітарній сферах.

Голови Кіровоградської та Івано-Франківської облрад Олександр Чорноіваненко, Олександр Сич та його перший заступник Василь Гладій.

Фото надано Івано-Франківською облрадою.

На засіданні обговорили розвиток системи екстреної медичної допомоги і стан реформування первинної меддопомоги на Прикарпатті та Кіровоградщині. Господарі розповіли про організацію надання паліативної та хоспісної допомоги в області. Створено паліативні відділення в Яблуниці Косівського, Чернелиці Городенківського, Ланчині Надвірнянського та Маріямполі Галицького районів. За підтримки Міжнародного фонду «Відродження» діє тренінговий центр, де здійснюється безперервна робота щодо навчання з питань надання паліативної допомоги. Стаціонар хоспісу став базою для навчання студентів Івано-Франківського національного медичного університету. Відкрито відділення паліативної допомоги хворим із психічними розладами в обласній психоневрологічній лікарні.
Про роботу комунального закладу «Івано-Франківський обласний госпіталь ветеранів війни» розповів його головний лікар Володимир Федоришин. Наголосив на тому, що переймали досвід функціонування такого ж закладу в Кропивницькому, де розгорнуто 250 ліжок.
«Добре, що започаткована співпраця. Тепер ми, серед іншого, переймаємо досвід організації паліативної допомоги на Прикарпатті. Побували в Надвірнянському Будинку дитини, де функціонує перший у країні дитячий хоспіс», — відзначила голова комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Кіровоградської обласної ради Ірина Чемерис.
За активну участь у процесах українського державотворення, збереження історичних зв’язків і налагодження тісної співпраці між областями-партнерами очільник Прикарпаття Олександр Сич вручив голові Кіровоградської облради Олександру Чорноіваненку ювілейну медаль «100 років Західно-Української Народної Республіки».

Івано-Франківська область.