Електронне видання Боснії і Герцеговини (БіГ) Sarajevo Times повідомило, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зателефонував екс-президенту Республіки Сербської Мілораду Додіку та передав йому привітання від Володимира Путіна у зв'язку з обранням у члени президії вищого органу БіГ.

Лавров висловив сподівання на те, що "президія БіГ працюватиме  законно, із твердою повагою Дейтонської угоди та прав представників трьох народів країни".  Додік одразу ж після обрання до президії Боснії і Герцеговини заявив, що на новій посаді домагатиметься визнання Криму частиною російської території, та повідомив про своє бажання відвідати окупований півострів. Звичайно, він поєднає цей незаконний захід з поїздкою на чергову консультацію до Москви. Але перший візит як члена президії Боснії і Герцеговини Додік планує зробити в Белград.

Лавров запевнив співрозмовника, що "Росія продовжить підтримувати таку політику президента Додіка", і пообіцяв йому всіляке сприяння. У чому -- уточнено не було. Але, враховуючи колишні висловлювання Додіка про те, що Боснія і Герцеговина --  незрозуміле утворення, а Республіка Сербська має приєднатися до Сербії або для початку хоча б піти по шляху Косово й проголосити свою незалежність, то стає зрозуміло, що Москва йому надаватиме підтримку в цьому. А розмови Лаврова про те, що Додік, як член президії, повинен поважати Дейтонську угоду, є черговим лицемірством. На Балканах уже добре відомо про прагнення Москви закріпитися в цьому важливому регіоні Європи та створювати напруженість тут, щоб перешкодити планам Македонії, Боснії і Герцеговині вступити до НАТО, а потім і до ЄС.