Опозиційна Болгарська соціалістична партія (БСП) не полишає наполегливих спроб відсторонити від влади уряд коаліційної більшості та добитися проведення дострокових парламентських виборів. Хоча всі соціологічні опитування свідчать, що розподіл депутатських мандатів у 240-місцевих Народних зборах після нових виборів не зміниться.

У суботу парламентська група БСП офіційно внесла в канцелярію парламенту пропозицію розглянути третій вотум недовіри уряду Бойко Борисова. Спочатку соціалісти зажадали відставки уряду через високий рівень корупції в країні й недостатню, на їхню думку, боротьбу з нею. Почасти вони мали рацію, із чим погодилися й депутати від більшості, але нагадали: за правління соціалістів корупція також процвітала. Вотум не пройшов. Потім у БСП порахували, що міністри не дуже добре турбуються про внутрішню та зовнішню безпеку країни. Цей вотум недовіри також провалився. Цього разу соціалісти вносять вотум недовіри через неправильну політику уряду в області охорони здоров’я. Рішення про внесення вотуму недовіри уряду було прийнято на засіданні правлячої ради БСП, яка стверджує, що стан охорони здоров’я в Болгарії тільки погіршується. Через це країну залишають досвідчені фахівці та медичні сестри, і в Болгарії вже відчувається брак медичних кадрів. Лідер соціалістів Корнелія Нінова заявила, що «уряд не може впоратися з катастрофічним станом охорони здоров’я й найлогічнішим виходом зі складної ситуації, що склалася, є його відставка, щоб люди побачили наявність альтернативи в особі БСП».
БСП виступила різко проти пропозицій міністерства охорони здоров’я, що пов’язані з додатковим медичним страхуванням і проведенням нових реформ, які, на думку соціалістів, остаточно спустошать кишені не тільки пенсіонерів, а й усіх працюючих громадян. До речі, з наміром міністерства ввести додаткове та обов’язкове страхування, щоб наповнити бюджет фонду, з якого беруться кошти на лікування людей і оплату праці медиків, не згодні більш як 80 відсотків населення. І соціалісти підігрівають їх, натякаючи, що грошей у фонді достатньо, але вони використовуються неправильно або просто розкрадаються чиновниками від медицини.
Усі 79 депутатів від БСП, які підписалися під пропозицією винести обговорення цього питання на засідання парламенту, певна річ, знають, що вотум і цього разу не пройде. В опозиції просто не набереться 121 голосу для усунення від влади уряду, сформованого партією ГЕРБ і «Об’єднаними патріотами». Але для соціалістів головне — «засвітитися» вкотре як захисники народних інтересів і показати, що в них є запасний і більш прийнятний варіант розв’язання проблем в охороні здоров’я.