Велике футбольне свято відбулось у День захисника України на стадіоні села Суботці, що в Знам’янському районі на Кіровоградщині.
Крім важливого загальнодержавного свята, вагомою підставою для урочистої події став той факт, що місцева футбольна команда «Хлібодар» достроково, за чотири гри до закінчення першості, виграла відкритий чемпіонат району з футболу серед аматорів (на знімку). Ця подія сталася на третьому році існування команди і вперше в історії села за часи незалежності України.

Команду привітав з перемогою і побажав їй подальших успіхів голова Федерації футболу Кіровоградської області Віктор Безсмертний.
Чемпіонські нагороди, медалі, дипломи та чемпіонський кубок гравцям команди вручив головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Знам’янської РДА Віктор Слюсаренко. Він також передав Руслану Згривцю грамоту як одному з кращих меценатів районного спорту.
За вагомий внесок у розвиток сільського спорту, популяризацію футболу і перемогу в чемпіонаті виконувач обов’язків сільського голови, секретар сільради Суботців Тетяна Стрельцова вручила команді почесну грамоту сільради та грошову допомогу на розвиток команди. «Футбольна команда нашого села розвивається за фінансової підтримки Руслана Згривця, — зауважила Тетяна Миколаївна. — Він виділяє кошти на спортивний інвентар та спортивну форму, оплачує всі переїзди команди».
Привітав гравців та вболівальників з Днем захисника України та з визначним досягненням клубу головний тренер команди Олег Колюка. Шанувальникам команди він подякував за підтримку, гравцям — за те, що гідно провели весь футбольний сезон, а головному спонсору, генеральному директору ТОВ «Агрофірма «Хлібодар» Руслану Згривцю — за системну фінансову підтримку.
Після урочистостей відбувся останній матч чемпіонату між «Хлібодаром» та командою «Колос» із Дмитрівки, яка посіла у районній першості друге місце.

Суботці — Кропивницький.

ДОВІДКОВО

Футбольний клуб «Хлібодар» створено 2016 року за ініціативою гравців колишньої суботцівської команди «Граніт». Нову команду підтримав палкий прихильник розвитку спорту на Кіровоградщині, генеральний директор ТОВ «Агрофірма «Хлібодар» Руслан Згривець (протягом тривалого часу — спонсор баскетбольної команди «Єлизавет-Баскет» та інших великих спортивних проектів). Нині команда — чемпіон Знам’янського району та володар Кубка пам’яті Сергія Коржа.

 

Фото автора.