За даними штабу ООС (на 17.10), за минулу добу російські окупанти 19 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ. При цьому ворог тричі застосовував озброєння, заборонене мінськими домовленостями, ведучи прицільний вогонь із 120- і 82-мм мінометів. Крім того, активізувалася робота ворожих снайперів.
Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил у районі населених пунктів Станиця Луганська, Новозванівка, Луганське, Піски, Мар’їнка, Березове, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське і Широкине.
Зазначають також, що по опорних пунктах українських військ поблизу Луганського супротивник бив зі 120- і 82-мм мінометів, а також озброєння бойових машин піхоти. Позиції Об’єднаних сил у районі Водяного окупанти обстрілювали з 82-мм мінометів. У Мар’їнці та Березовому по українських захисниках вели вогонь снайпери.
«Під час бойових дій двоє військовослужбовців Об’єднаних сил загинули, ще одного поранено», — йдеться в повідомленні.
Тим часом у країні-агресорі радикали готові відкрити «другий фронт», цього разу релігійний, в Україні. Низка російських «патріотичних організацій», у яких перебувають найманці, котрі воювали на сході нашої країни за «русский мир», написали відкритого листа патріарху Московському Кирилу. Вони чекають на оголошення «хрестового походу» на Київ через незалежність української церкви, повідомляє «Діалог. UA», посилаючись на текст послання, опублікованого у виданні «Колокол России». Самі «ветерани-патріоти» провели свої збори в готелі «Москва». Захід відбувся з ініціативи Координаційної ради патріотичних сил Петербурга, Російського імперського руху, «Народного Собору» і ще півтора десятка радикальних організацій. Вони розробили резолюцію, у якій відкрито загрожують Україні. Автори упевнені: незалежність української церкви «несе загрозу не тільки для всієї структури РПЦ, а і для державної безпеки й усього «русского мира». Вони вимагають накласти анафему на всіх політиків, що підтримали ідею автокефалії УПЦ, а найголовніше — отримати благословіння на війну в Україні. Тепер вони готові «захищати православних вірян».