Волонтер з Норвегії Раймонд Йєнсен (на знімку у центрі) створив у своєму містечку групу благодійників «Друзі України». Протягом двох років на пожертви своїх однодумців він надсилав для сиротинців Черкащини поштові посилки з гуманітарною допомогою.

Цієї осені під час відпустки Раймонд приїхав до Черкас і працював помічником вихователя в обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей «Теплий Дім». Волонтер привіз із собою дитячий спортивний одяг, розвиваючі ігри, предмети гігієни, книжки. Разом з вихованцями дитячого закладу волонтер грав у футбол і шахи, ходив на екскурсії, розповідав про свою країну.
Побував норвежець і в сільській місцевості. Для дітей у Чигиринському районі він придбав спортивний канат, бадмінтон, м’ячі, інший спортивний інвентар. У себе на батьківщині Раймонд працює водієм, бере активну участь у громадських екологічних та соціальних проектах, любить подорожувати з друзями, захоплюється природою і спортом.
— У моїй країні діти мають усе для свого розвитку, — ділиться Раймонд. — В українських інтернатах я навіч переконався, чого не вистачає соціальним сиротам. Тепер цілеспрямовано працюватиму, аби наступного року привезти необхідні речі. Щасливий, коли бачу, як спалахують радістю досі засмучені дитячі очі, як вони захоплюються новими іграми, стають жвавими і спілкуються.

Фото автора.