За даними штабу ООС (на 18.10), за минулу добу окупанти 17 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ. Під час обстрілів сім разів було застосовано озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Ворог обстрілював наші позиції в районі населених пунктів Катеринівка, Новолуганське, Верхньоторецьке, Авдіївка, Новомихайлівка, Новотроїцьке, Старогнатівка, Павлопіль, Гнутове, Талаківка, Лебединське та Широкине.
«Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Захисників Талаківки противник обстріляв з 120-міліметрових мінометів. На позиції Об’єднаних сил у районі населених пунктів Новолуганське, Гнутове, Лебединське і Широкине окупанти здійснювали вогневий вплив з 82-міліметрових мінометів.
Під час бойових дій двоє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення», — ідеться в повідомленні.
Своєю чергою спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі зафіксували на минулому тижні більш як 3,7 тис. порушень режиму припинення вогню. Про це повідомив на брифінгу перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає Інтерфакс-Україна. Він констатував: за останні три дні минулого тижня «різко підвищився рівень насильства» на Донбасі — на 60%. А. Хуг зазначив, що спостерігачі підтвердили загибель двох місцеві жителів, ще двоє цивільних дістали поранення.