Шановні друзі!

Щиро вітаю професорів, викладачів, студентів та співробітників університету із 100-річчям заснування цього славно-звісного центру освіти і науки.
Так розпорядилося життя, що саме в золотій провінції, у древньому Кам’янці, було відкрито цей заклад, діяльність якого засвідчила яскраве культурно-освітнє відродження українства. Ця подія започаткувала історію відомої не лише на Поділлі, а й в усій Україні та за кордоном, вищої школи.
За роки існування університету тут здобули освіту понад 60 тисяч фахівців. У цих стінах навчалися видатні вчені, педагоги, громадсько-культурні діячі. Назавжди в історію світової культури, науки і техніки вписано імена знаних випускників — І. Вишневського, В. Смолія, Д. Мартинюка, В. Степанкова, Ю. Теплінського, багатьох інших.
В університеті й понині свято бережуть наукові та культурно-просвітницькі традиції, які склалися упродовж століття: демократизм, ауру духовності, високий професіоналізм і патріотизм, атмосферу творчості і доброчинності, любов до рідної мови.
Від усього серця бажаю всім членам вашого славного колективу міцного здоров’я на довгі роки, оптимізму, особистого щастя, добра і достатку в родинах, невичерпної енергії, радощів перемог і відкриттів, нових здобутків та досягнень у вашій благородній справі.

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.