За останню добу (станом на ранок 23.10) російські окупанти, без застосування озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, 12 разів відкривали вогонь по позиціях наших військових. За даними прес-центру штабу ООС, противник вів прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Окупанти гатили в районах населених пунктів Щастя, Кримське, Золоте, Піски, Мар’їнка, Тарамчук, Березове, Новотроїцьке, Чермалик та Лебединське.
Опорний пункт наших військ неподалік Щастя обстрілювали з автоматичних та станкових гранатометів протягом майже трьох годин. А найчастіше ворог турбував наших воїнів, відкриваючи вогонь поблизу Мар’їнки та Лебединського.
«Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає. За даними розвідки, протягом доби трьох окупантів знищено та двох поранено» — зазначили в штабі.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — околиці Донецька): «Вночі прилетіло декілька мін 82-го калібру. Уже зранку «орки» кошмарили з великокаліберного кулемета. Постійно провокують нас. Підходять ближче до наших позицій і починають окопуватися. Потім звідти працює снайпер або міномет. Найнебезпечніша ситуація — у проміжок часу з 18.00 до 19.00, коли дуже погано видно в бінокль і ще не видно у тепловізор. Найманці в житловому секторі важку зброю розміщують. Дати гідну відсіч не можемо. Усі хлопці в підрозділі живі й здорові».