Перші три з десяти придбаних для комунального підприємства «Ужгородський муніципальний транспорт» нові великі автобуси «Електрон» вийшли на лінію.

На знімку: нові комфортабельні автобуси почали обслуговувати містян.

Новий транспорт придбала міська влада. А чому обрано саме 20-й маршрут? Бо перевізник, який ним опікувався, за словами міського голови Богдана Андріїва, влітку достроково розірвав угоду. Тому проведено новий конкурс, його і виграло комунальне підприємство. Незабаром ще сім «Електронів» курсуватимуть маршрутом № 18.
До речі, від початку 1990-х років в Ужгороді не було державного чи комунального транспорту. Всі перевезення пасажирів здійснювали приватники. З вулиць зникли автобуси великої пасажиромісткості, їм на зміну прийшли маршрутки. Свого часу їх їздило понад 350, ними були забиті всі кінцеві зупинки, а про рівень комфорту взагалі не йшлося, інформує прес-служба міськради.
Протягом останніх років з міських маршрутів поступово витісняються маломісні маршрутки та замінюються автобусами. Попри певний прогрес у розвитку міського транспорту, якість пасажирських перевезень все одно залишає бажати кращого. Через те міська влада вирішила поставити собі за пріоритет розвиток комунального транспорту і придбання комфортабельних автобусів великої пасажиромісткості. Що, врешті, й було зроблено. У грудні 2016 року створено КП «Ужгородський муніципальний транспорт», наступним кроком стало виділення коштів для придбання нових автобусів.
— Необхідно зазначити, що створення комунального підприємства розпочато з нуля. Попри те, що у нього відсутні власна територія, матеріально-технічна база, адмінприміщення, вдалося сформувати основу колективу, зокрема знайти інженерно-технічний персонал, водіїв, і розпочати роботу на першому маршруті. Це тільки початок. Переконаний, що з часом нових автобусів у комунальному підприємстві побільшає, — наголосив міський голова.

Василь НИТКА.
Фото надано міськрадою.