Майже два роки Львів живе без полігона для твердих відходів. Грибовицьке звалище після пожежі закрили, а нову ділянку досі не виділили, хоча було рішення комісії з надзвичайних ситуацій.
— Громада понад півмільйонного міста, чотири райони Львівської області не мають куди вивозити сміття, — заявив міський голова Львова Андрій Садовий, повернувшись із поїздки регіонами України. — Це розуміють усі в державі. Але нове місце не виділяють принципово.
Нині всі відходи вивозять на звалища районів та сусідніх областей. Якби виділили 10—20 га землі, можна було б облаштувати сучасний полігон і економити значні бюджетні кошти. Як повідомила прес-служба міськради, яка розповсюдила цю заяву, написано сотні листів Прем’єр-міністру, керівництву області, але рішення ніяк не ухвалять.
Андрій Садовий вважає, що полігон може бути розташований на території області. Є закинуті військові та промислові об’єкти, які потрібно рекультивувати. Громада Львова має кошти і може це зробити. Міський голова впевнений, що це політичне питання.