Секція «Робототехніка» Малої академії наук розпочала діяльність на базі Ужгородської спеціалізованої школи І—ІІІ ступенів № 3 з поглибленим вивченням англійської мови. Її залюбки відвідують учні 6—10 класів з третьої, п’ятої, восьмої і двадцятої шкіл міста.

Під час занять у секції.

Фото надано прес-службою міськради.

Тут передбачено програмування, цікаві наукові проекти, вивчення сучасних технологій і можливостей. Діти навчаються моделювати, конструювати та програмувати роботів.
Викладач Аліса Кочемба стажується і здобуває досвід у чеських колег в Остравському технічному університеті. Вона подає матеріал у цікавій ігровій формі, що дає змогу учням його засвоїти. А загалом переважну частину занять становить практична робота.
«Робототехніка» допомагає школярам розв’язувати складні завдання, бути креативними, використовувати фантазію, нестандартно мислити.
Діти займаються, повідомляють кореспонденту «Голосу України» в міськраді, у невеликих групах (до десяти осіб) та працюють з якісним сучасним обладнанням. Графік дозволяє обрати зручний час для занять: у понеділок та середу з 15:30 до 17:30 займаються учні 8—10 класів, у такий же час у четвер та п’ятницю — учні 6—7 класів.
Нині у секції є десять вільних місць, тому проводиться додатковий набір учнів 4—5 класів.

Василь НИТКА.