Угоду щодо надання кредиту в розмірі 15 мільйонів євро для побудови нової біогазової установки підписав із сільськогосподарським холдингом I&U Group Європейський банк реконструкції і розвитку.

 

Віце-президент ЄБРР Алан Пію (праворуч) і засновник I&U Group Сергій Тарасов під час підписання угоди.

 

Засновник I&U Group Сергій Тарасов, віце-президент ЄБРР Алан Пію (в центрі) та інші представники банку під час підписання угоди.

 

До пакета фінансування входить кредит ЄБРР у розмірі 13 мільйонів євро та пільговий кредит Фонду чистих технологій у розмірі 2 мільйони євро. Також у рамках проекту надання грантової підтримки від ЄБРР — 534,8 тисячі доларів за програмою ЄБРР «Центр фінансування та передачі технологій у сфері пом’якшення кліматичних змін та адаптації до них» та 22,2 тисячі євро з Інвестиційного фонду сусідства Європейського Союзу.
Кошти довгострокового кредиту забезпечать фінансування розробки, будівництва та експлуатації біогазової установки потужністю 6 МВт.
Метою проекту є підтримка розвитку відновлюваної енергетики та використання технологій, які сприяють зменшенню концентрації вуглецю в навколишнє середовище. Це перший проект, який буде підтримуватися в рамках Програми використання сільськогосподарських відходів в Україні за фінансування Фонду чистих технологій. Залишки від переробки відходів після виробництва біогазу використовуватимуть як біодобрива.
За інформацією I&U Group, установка буде розташована в Новомиргородькому районі на цукровому заводі. Компанія планує ввести об’єкт в експлуатацію до грудня 2019 року. Перероблятиме комплекс буряковий жом, кукурудзяний силос, курячий послід, гній від свиней і великої рогатої худоби.
Унаслідок реалізації проекту передбачається зменшення викидів CO2 на 24 тисячі тонн на рік.

Петро МЕЛЬНИК.
Фото надано прес-службою I&U.

Кіровоградська область.

 

ДОВІДКОВО

I&U Group (колишній «Агроспецсервіс») займається вирощуванням зернових, олійних культур і цукрових буряків в Кіровоградській області. Входить до п’ятірки найефективніших рослинницьких агрокомпаній України.