З 12 жовтня на території державного підприємства «Морський торговельний порт «Чорноморськ» на митниці застрягла фура, повна овечок. 300 тварин везли з Дніпра до Туреччини на продаж, але турецький покупець з невідомих причин не з’явився на угоду. Після того як отару повернули до України, представник торговельної фірми з Дніпра, якій належать тварини, Олена Севинч приїхала забрати їх, але їй відмовили.
— Мені сказали, що після того як овечки потрапили на територію Туреччини, вони можуть бути заражені. Я пропонувала за свої кошти митним ветеренарам провести необхідну експертизу стану здоров’я овець, але мені відмовляють, — скаржиться жінка, яка змушена жити поруч з вантажівкою у власному автомобілі.
Олена стверджує, що вівці потерпають від спеки, голоду й спраги, щодня абсолютно здорові тварини втрачають сили і вмирають. Трупний запах і бекання нещасних чути на всю округу, але немає нікого, хто готовий втрутитися в цю ситуацію.
— Усі відмахуються. Тварини гинуть, а нікому немає до цього діла. Ми намагалися їх напоїти через шланг, але там 300 голів. У таких умовах зробити це вкрай складно. Зараз нещасні овечки ходять по трупах померлих тварин, ситуація просто жахлива, — обурена власник.
Тільки через 12 днів Олені Севинч вдалося пробитися до київських інстанцій, які можуть вплинути на цілковиту байдужість і недбалість співробітників митниці, порту й АМПУ.