Футбол. Ліга Європи. Груповий етап. 3-й тур. 25 жовтня.
Обидва українські клуби порадували нас насамперед результатами, здобувши перемоги. Звичайно, не все було бездоганно в їхній грі. Але, як то кажуть, переможців не судять...
Група Е. «Спортінг» (Португалія, Лісабон) — «Арсенал» (Англія, Лондон). 0:1.
«Карабах» (Азербайджан, Агдам) — «Ворскла» (Україна, Полтава). 0:1. Гол: Кулач, 48.
«Карабах»: Вагнер, Мєдвєдєв, Жезнічак, Садигов, Геррер, Мічель, Гараєв, Абдуллаєв (Деларж, 69), Славчєв (Озобич, 58), Зубір, Емегара (Мадатов, 58). Тренер — Гурбан Осман огли Гурбанов.
«Ворскла»: Шуст, Пердута, Даллку, Чеснаков, Сапай, Скляр, Шарпар, Якубу (Карека, 46), Кулач (Сергійчук, 78, Чижов, 90+2), Ребенок, Коломоєць. Тренер — Василь Сачко.
Рефері — Рой Райншрайбер (Ізраїль).
Баку. «Олімпійський».
 
В Н П М О
1. «Арсенал» 3 0 0 8 — 2 9
2. «Спортінг» 2 0 1 4 — 2 6
3. «Ворскла» 1 0 2 4 — 6 3
4. «Карабах» 0 0 3 0 — 6 0
 
Перший тайм був нудний і нецікавий, без моментів. Господарі одноманітно атакували, а «Ворскла» досить грамотно оборонялася. Отож мимоволі виникало запитання: а де ті сюрпризи, котрі обіцяв перед поєдинком Василь Сачко?
Після перерви на полі з’явився Карека й одразу загострив гру. Полтавчани пішли в атаку, котру ефектно завершив їхній лідер Кулач. Він з-за меж карного майданчика сильно пробив у нижній лівий від воротаря кут. Оце так сюрприз — нічого не скажеш!
Потім знову «Карабах» грав на першому номері. Але не забив, а «Ворскла» здобула першу перемогу в турнірі. Тепер ці команди зустрінуться знову — у Полтаві 8 листопада.
 
***
 
Група К. «Яблонець» (Чехія, Яблонець-над-Нісоу) — «Астана» (Казахстан). 1:1.
«Ренн» (Франція) — «Динамо» (Україна, Київ). 1:2. Голи: Кендзьора, 21, Греньє, 41, Буяльський, 89.
«Ренн»: Діалло, Траоре, Да Сільва, Желен, Бенсебаіні, Греньє, Юганссон (Леа Сілікі, 90), Андре, дель Кастійо (Буріго, 61), Сарр, Ньянг (Бен-Арфа, 74). Тренер — Сабрі Лямуші.
«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Шепелєв, Буяльський, Морозюк (Че Че, 80), Гармаш (Сидорчук, 68), Сідклей, Вербич (Супряга, 74). Тренер — Олександр Хацкевич.
Вилучено Шепелєва, 84 (два попередження).
Рефері — Томаш Богнар (Угорщина).
Ренн. «Роажон Парк».
 
В Н П М О
1. «Астана» 1 2 0 5 — 3 5
2. «Динамо» 1 2 0 6 — 5 5
3. «Ренн» 1 0 2 3 — 5 3
4. «Яблонець» 0 2 1 4 — 5 2
 
Вечір приємних сюрпризів продовжився в Ренні, де динамівці здобули також свою першу звитягу в турнірі.
Пригадаємо, що у двох попередніх матчах «Динамо» було явним фаворитом, вело в рахунку, але в підсумку випускало перемогу, немов вужа з намилених рук. А цього разу вже «Ренн» швидше виступав у ролі фаворита. І після того як вилучили Шепелєва, думалося, що цього разу і нічия буде для динамівців за щастя.
Однак гості ще більше мобілізувалися і зрештою вирвали три очки завдяки фантастичному голу Буяльського, котрому асистував бразилець Че Че. Віталій елегантно підсік м’яч над воротарем.
Хоча і цього разу рахунок відкрили динамівці: потужним ударом здалеку у «дев’ятку» влучив польський оборонець Кендзьора. Однак перед перервою господарям вдалося встановити рівновагу. Втім, забити їм більше не судилося. Натомість удача прихильніше поставилася до «Динамо».
 
***
 
Після зустрічі Олександр Хацкевич (на знімку) відповів на запитання журналістів.
— Коли стало відомо, що не гратиме Циганков?
— Напередодні він тренувався, та ввечері відчув, що не готовий грати. Але Сідклей, який замінив Віктора, думаю, зіграв добре, впевнено.
— Як вам гра Миколенка?
— На позитивну оцінку заслуговує вся команда. А Миколенко діяв корисно: відпрацьовував і в обороні, і в атаці. До нього претензій жодних. Потрібно тільки набиратися досвіду.
— «Динамо» по ходу матчу віддало ініціативу супернику...
— Коли у нас була можливість, ми атакували. Але й досить грамотно оборонялися. Під час зустрічі були різні моменти. Скажімо, футболісти «Ренна» нас змушували помилятися в середині поля. Але ми витримали, витерпіли. Хлопці заслуговують на повагу.
— Наскільки «Ренн» вас здивував?
— Ми бачили, як грає «Ренн». Наголошували на флангові атаки, швидкий перехід з оборони в атаку плюс стандартні положення. При позиційних атаках нічого небезпечного «Ренн» не створив. У них є свій стиль, але в цьому матчі у них не вийшло його показати.
— Адаптація новачків триває успішно?
— Футболісти, які виходять на заміну, підсилюють гру команди. Їм потрібен час. Че Че, Сідклей і Супряга старалися. Так, були похибки, але помиляються всі. Супряга намагався, чіплявся за м’яч, були хороші моменти. На перше місце все одно виходить результат. Якщо новачки демонструватимуть готовність, вони гратимуть. Усе поступово.
— Але повністю вони ще не готові?
— Сідклей у тренувальному процесі має досить непоганий вигляд. Я бачу гравців щодня. Є тактика на гру і стиль, який сповідують наші суперники. Сьогодні було багато боротьби, закидань і стандартних положень. Нині у нас оптимальний склад і є результат.
 
***
 
Тепер «Ренн» завітає до Києва, де 8 листопада зіграє проти «Динамо».
 
Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.
Фото uefa.com