Обсяг розміщення 5-річного траншу єврооблігацій України становитиме 750 млн доларів, 10-річного — 1,25 млрд доларів. Про це повідомило «Інтерфаксу» джерело в банківських колах. У прес-службі Міністерства фінансів цю інформацію «Голосу України» не підтвердили, а й не спростували, порадивши дочекатися офіційної публікації на сайті відомства.
Отож, за інформацією джерел «Інтерфаксу», дохідність 5-річного траншу становитиме 9 відсотків річних, 10-річного — 9,75.
Отримані кошти Україна планує спрямувати на погашення випуску євробондів-2019 обсягом 725 млн доларів, а також на загальні бюджетні й соціальні цілі.
Раніше низка фінансових експертів критикували уряд за те, що отримані у такий спосіб кошти у підсумку дорого коштуватимуть через високі відсотки. Утім, ці ж фахівці визнають, що у ситуації, що склалася, у Мінфіну немає іншого виходу. По-перше, пробуксовує співпраця з МВФ (незважаючи на останні успіхи у вигляді започаткування нової програми співробітництва та виконання Києвом ключових вимог меморандуму). По-друге, через брак коштів на зовнішніх ринках.