Уперше на Закарпатті проведено змагання серед пожежно-рятувальних підрозділів області за звання «Кращий пожежник-рятувальник» у форматі міжнародних змагань «Firefighter Combat Challenge». За звання найсильнішого в Іршаві змагалися понад 60 вогнеборців із 16 команд рятувальників районних та міських підрозділів облДСНС.

Важко в навчанні — легко в бою.

Фото надано облДСНС.

Учасників привітав начальник управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Гудак та зазначив: ці змагання проводяться з метою підвищення рівня професійної майстерності.
На учасників чекали непрості випробування. Підйом рукавної лінії по сходових маршах на майданчик 3-го поверху навчальної вежі; укладання рукавних скаток у контейнер; силовий тренажер, де ударами кувалди необхідно перемістити балку вагою 72,5 кг на 1,5 метра; заливка мішені влучним «пострілом» з пожежного рукава. А на завершення проводилася евакуація постраждалого із небезпечної для життя зони. У такій ролі виступав 80-кілограмовий манекен, який потрібно було перенести до фінішу на 30-метрову відстань. Рятувальники змагалися в повному бойовому спорядженні.
За підсумками, інформує прес-служба облДСНС, в індивідуальних забігах з результатом 110,6 секунди кращим виявився Михайло Костак — пожежник-рятувальник 5-ї ДПРЧ м. Іршава, «срібло» з результатом 119,52 секунди виборов Ярослав Мелеш — начальник караулу також з Іршави, а третім (141,42 секунди) фінішував Сергій Флейса — пожежник-рятувальник 10-ї ДПРЧ  м. Хуст.
У командній естафеті першою була іршавська команда, другими фінішували берегівські рятувальники, а третіми — бійці ДСНС Рахівщини.
У загальнокомандному заліку перемогу здобули бійці ДСНС Іршавського гарнізону, друге місце посіли вогнеборці Великого Березного, а «бронзовими» призерами стали рятувальники м. Хуст. Переможці та призери нагороджені медалями та цінними подарунками.

Василь НИТКА.