Біатлон. Збірні України вирушили на заключний тренувальний збір перед стартом нового сезону. У Шушені (Норвегія), де триває перша частина етапу підготовки, команди пробудуть до 10 листопада. Потім частина чоловічого складу вирушить готуватися до етапів Кубка світу до Обертілліага (Австрія), а дівчата переїдуть до швейцарського Ленцергайде.
Решта спортсменів, котрі виступатимуть на етапах Кубка IBU, залишаться тренуватися в Шушені і візьмуть участь у відкритому Кубку Норвегії.
Сестри Семеренко, Олена Підгрушна, Юлія Журавок, Яна Бондар, Анна Кривонос та сестри Дмитренко вилетіли до Скандинавії в доброму настрої. Зазначимо, що Христина Дмитренко і Любов Кіпяченкова після першої норвезької частини збору разом з лідерами жіночої команди вирушать до Ленцергайде, де під керівництвом Андрія Прокуніна готуватимуться до етапів юніорського Кубка IBU.
До Шушена полетіла і дворазова чемпіонка світу серед юніорів Дар’я Блашко, котра змінила білоруське громадянство на українське і поки що не має права виступати за збірну України на міжнародних змаганнях. До закінчення карантину (в березні) Дар’я планує брати участь у змаганнях із лижних перегонів. Перший її старт заплановано на середину листопада в Ідре (Швеція).
Також зазначимо, що в Шушені раніше почали тренуватися Анастасія Меркушина та Юлія Джима, які готуються до сезону окремо. Меркушина разом із батьком (її тренером) пізніше приєднаються до чоловічої команди в Обертілліазі, а Джима разом зі словенцями переїде до Поклюки (Словенія).
В аеропорту були помічені Артем Тищенко, Богдан Цимбал, Дмитро Підручний, Тарас Лесюк, Віталій Труш. На збір до Норвегії вилетів також Руслан Ткаленко, який влітку пропустив кілька зборів через травму.
Нагадаємо, перший етап Кубка світу стартує 2 грудня в Поклюці змішаними естафетами. Стартовий етап Кубка IBU прийматиме Ідре з 29 листопада по 2 грудня.