Діловий стиль роботи і новаторський підхід директора Берегівського держлісгоспу Богдана Шойноги відчувається в усьому — у виробничій діяльності, охороні лісів, облаштуванні місць відпочинку для мандрівників, а також в оновленні старих будівель. До прикладу, аби працівники лісової охорони стали більш мобільними, лісгосп придбав влітку чотири мотоцикли. Таким транспортом зручніше й ощадливіше, ніж автомобілем, долати відстані, адже двоколісник пройде навіть вузькою лісовою стежиною і бездоріжжям. Та й пального витрачає набагато менше.
Перед тим у лісових масивах держлісгоспу облаштували сім великих місць для зручного й затишного відпочинку. Їх розміщують у найбільш відвідуваних місцях — неподалік сіл або ж уздовж автодоріг. У кожному з них можуть одночасно проводити час від десяти до сорока осіб. Головне — аби мандрівникам було зручно. Тож там обов’язково збудовано ошатну альтанку зі столом та лавами, впорядковано доріжки, місце для ватри. Поруч — парковки для автівок і велосипедів. У деяких рекреаційних пунктах є й дитячі майданчики з пісочницями та гойдалками, навіть криниці, до яких ведуть стежки...
Лісівники усім гостям щиро раді і не чекають плати. Просять лише поважати їхню працю: не смітити, не нівечити споруди і берегти ліс. А тепер, коли надворі ще тепла золота осінь, на повний хід взялися за реконструкцію будівлі Берегуйфалівського лісництва. Це старовинна споруда, яка колись слугувала мисливським будиночком графів Шенборнів і вважається місцевою пам’яткою архітектури. Уже зміцнили фундамент і стіни, перекрили дах, наводиться лад всередині й на подвір’ї, прибудували симпатичну дерев’яну терасу.
Поруч — старовинний колодязь, глибина якого тридцять метрів. Теж був занедбаним.

Лісівники розчистили шахту, звели над ним дашок, огородили дерев’яними стінами (на знімку), але залишили автентику — давнє залізне колесо-вертлюг і дубове відро, обковане залізними обручами. Ним черпають з глибини чисту джерельну воду.

Василь НИТКА.
Фото надано прес-службою обллісмисливгоспу.