Розпочалися роботи з будівництва дублюючої дамби на аварійній ділянці 108-го кілометра Дунаю на острові Репіда, розташованому в Ізмаїльському районі на півдні Одеської області. Повна вартість проекту — майже 5,2 млн грн, на сьогодні виділено майже 4 млн грн.
На отримані кошти, за словами фахівців, вдасться виконати відсипку дамби, а решту суми в майбутньому скерують на зміцнення збудованої споруди з боку річки.
Нині робітники завершили підготовку ділянки, яка стане основою дамби: розчистили її від дерев, зняли рослинний шар, зробили розмітку. Довжина дублюючої дамби, згідно з проектом, становитиме 450 м, висота — 6 м, ширина — майже 20 м. Відсипка захисної споруди триватиме не менш як два місяці.
Підготовку проектно-кошторисної документації здійснював проектний інститут «Укрпівдендіпроводгосп». Замовником проекту виступила Матросянська сільська рада, на території якої розташований острів, замовником робіт — ДП «Одеська об’єднана дирекція будівництва водогосподарчих об’єктів». Виконує будівництво гідротехнічної споруди ПАТ «Дунайводбуд».