Дорогі друзі!

Прийміть щирі вітання зі 100-річчям від дня заснування вашого славетного колективу.
Трепетно зберігаючи й примножуючи культурну спадщину українського народу з колективом співпрацювали такі всесвітньо відомі особистості, як Іван Козловський і Борис Гмиря, Анатолій Солов’яненко і Дмитро Гнатюк, Діана Петриненко і Марія Стеф’юк, Ольга Нагорна, Сергій Ковнір, Василь Савенко та багато інших.
Неповторною є мистецька особливість капели, коли всі артисти співають і одночасно грають на бандурах, демонструючи надзвичайний професіоналізм. Драматичний характер творів поєднується з іскрометним гумором. Колядки та щедрівки, стрілецькі, повстанські, рекрутські, чумацькі пісні, літургійна музика, зразки старовинної духовної спадщини різних епох щоразу вражають й заворожують глядачів. Завдяки вам ніжний сріблястий голос бандури, який вирізняє самобутність української пісні, лунає в усіх куточках світу.
Тож нехай і надалі ваш чарівний спів, яскрава театралізація кожного номера, досконалість виконання назавжди полонять серця і душі всіх, хто хоч раз доторкнувся до життєдайних джерел української пісні.
Бажаю вам міцного здоров’я, сімейного благополуччя, натхнення та нових творчих успіхів. Постійних вам аншлагів та гучних аплодисментів!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.