Об’єднані громади починають активно імплементувати реформу децентралізації. Серед лідерів — Красноїльська об’єднана територіальна громада.
Уже цьогоріч коштом субвенції в ОТГ реалізують два проекти.
Загалом на цю ОТГ у 2018 році передбачено 1,3 мільйона субвенції, з яких мільйон територіальна громада вже отримала. Ці кошти спрямовано на ремонт класів трудового навчання у Красноїльській гімназії (515 тисяч гривень) і реорганізацію котелень та опалювальної системи у Старокрасношорській ЗОШ І—ІІ ступенів (800 тисяч гривень).
Також ОТГ активно долучилася до державної програми будівництва футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України, отримавши на це будівництво майже 740 тисяч гривень.
Для всіх ОТГ є дуже важливим створити в громадах інфраструктуру та сервіси, які б мотивували молодь заводити сім’ї, народжувати дітей та вибудовувати своє життя в Україні. А також створити відповідну спортивну інфраструктуру, щоб виховувати здорових, амбітних, конкурентоспроможних молодих людей, які завтра займуть достойне місце у всіх сферах життя держави.
Істотним є і те, що Красноїльська ОТГ населена здебільшого етнічними румунами і її успіхи викликають здорову конкуренцію в українських громадах Буковини.
Окрім однієї з найколоритніших Маланок — різдвяного карнавалу, Красноїльськ славиться ще й чудовими гірськими масивами та найкращими деревообробниками.

Чернівецька область.