«Катерина Гандзюк була мужнім та переконаним активістом, яка вела боротьбу проти корупції в Україні... Очікуємо, що українська влада подвоїть зусилля для того, щоб швидко та ретельно розслідувати цей злочин та притягнути винних до відповідальності», — заявив представник Єврокомісії Карлос Мартін Руїз Де Гордежуела на щоденному брифінгу у Брюсселі, коментуючи звістку про смерть української активістки. Окрім того, представник ЄК наголосив, що Київ має зробити «відчутні кроки для запобігання атакам проти активістів громадянського суспільства і журналістів-розслідувачів в Україні». 

«Громадянське суспільство є ключовим для будь-якої демократії і вкрай важливо, щоб воно перебувало під захистом, зокрема, в Україні», — сказав він.
Захистити українських активістів від нападів закликали і в Раді Європи. «Ми поділяємо занепокоєння щодо збільшення кількості нападів на представників громадянського суспільства в Україні. Активне громадянське суспільство є вагомим чинником для демократії та захисників прав людини. Тому активісти не повинні бути під загрозою нападів», — цитує заяву речника Ради Європи Укрінформ.
На необхідності якнайшвидше розслідувати справу про напад на Гандзюк, який призвів до смерті активістки, і притягнути винних до відповідальності наголошено в офіційній заяві МЗС Німеччини. У документі також ідеться, що Берлін і надалі підтримуватиме ініціативи громадянського суспільства, спрямовані проти корупції і в Україні, і в інших країнах.
До закликів належного і швидкого розслідування нападу на Катерину Гандзюк також приєдналися очільники МЗС Канади Христя Фріланд, Великої Британії Джеремі Хант, Швеції Маргот Вальстрьом. Зокрема Джеремі Хант назвав смерть української антикорупційної активістки «ще одним сумним днем для демократичних цінностей». Він зауважив, що Британія очікує на забезпечення правосуддя відповідно до обіцянок української влади. «Ця неймовірно смілива 33-річна жінка зазнала жахливих опіків 40% її тіла внаслідок нападу з кислотою в липні. Президент Порошенко пообіцяв забезпечити правосуддя, і ми це щиро підтримуємо», — написав дипломат у Twitter.
Засудили напади на активістів громадянського суспільства, а також закликали притягнути до відповідальності вбивць Катерини Гандзюк і в Держдепартаменті США.