Від початку нинішнього року понад три тисячі одеситів постраждали від домашнього насильства. Кожен десятий з них — чоловік. Як розповіла директор департаменту праці і соціальної політики Одеської міськради Олена Китайська, серед постраждалих 2775 жінок, 270 чоловіків і 23 дітей.
Чиновниця зазначила, що в місті з 2016 року функціонує унікальний Центр корекції агресивної поведінки. Від початку 2018-го райвідділи поліції направили туди 49 осіб, причому 12 з них — жінки. Лише 26 осіб пройшли курс повністю, ще сімох туди скерували повторно. Тобто, як повідомляють фахівці, не вся агресивна поведінка піддається коригуванню.
— Ми проводимо спільну роботу з Фондом народонаселення ООН, було укладено меморандум, у рамках якого реалізовується проект комплексного підходу до розв’язання проблеми насильства щодо жінок і дівчат в Україні. На підставі цього меморандуму буде створено центр для постраждалих. Вони зможуть перебувати в ньому до 90 діб, їм надаватимуть психологічну та юридичну допомогу. У приміщенні, де розміститься центр, тривають ремонтні роботи, — повідомила О. Китайська.