У місті Баменда, яке є столицею Північно-Західного англомовного регіону Камеруну, озброєні бойовики викрали та вивезли в невідомому напрямку 78 школярів та ще трьох дорослих, зокрема, директора, пише ВВС. Жодна організація наразі не взяла на себе відповідальність за інцидент.
Сам регіон — епіцентр сепаратистського руху англомовного населення, яке виступає за відокремлення від франкомовної більшості Камеруну. Загони бойовиків, які хочуть створити нову державу Амбазонія, почали з’являтися у 2017 році після того як сили безпеки розігнали акції протесту в англомовній частині країни. Адвокати та викладачі протестували проти нездатності уряду забезпечити існування англомовних правової та освітньої систем в Північно-Західній і Південно-Західній провінціях.
Як пишуть деякі ЗМІ, координатор Пресвітеріанської церкви в Камеруні, його преосвященство Фонкі Самуель Форба повідомив, що спілкувався з викрадачами. За його словами, вони хочуть не викупу, а щоб у Камеруні закрили всі школи. Сепаратисти вважають, що шкільна система регіону пригнічує англомовну систему викладання, яку Північно-Західна та Південно-Західна провінції успадкували від Британської імперії.