До Житомира з Єгипту, де проходив з’їзд християнської молоді, повернувся дитячий колектив «Гармонія and Сяйво». Це об’єднання не зовсім звичне: в колективі діти з синдромом Дауна. Опікуються ними Житомирська міська дитяча громадська організація «Все робимо самі» та громадська організація «Діти сонця». Юні артисти повезли на перегляд глядачів виставу «Колобок на новий лад», а також два танці.

Протягом тижня, з 22 по 28 жовтня, діти мали змогу побувати на екскурсіях в Александрії, в Кафр Саліб, в Каїрі, в Бебхе, покататись на кораблі по річці Ніл, побувати в православних церквах Єгипту, а також у протестантських та католицьких. Відвідали і коптські церкви (копти — це нащадки древніх єгиптян).
— Виступали діти у православній церкві, куди зійшлися діти, молодь і люди поважного віку. Від виступу наших сонячних зірочок глядачі були у захваті, після концерту ще дуже довго для юних артистів лунали оплески і понад півгодини люди не відпускали дітей зі сцена, адже кожен хотів мати фото на згадку, розповів керівник організації «Все робимо самі» Богдан Купчинський.
Жили наші артисти в православному монастирі святої Марії в місті Кафр Саліб, де на дітей чекали розваги, басейн і триразове харчування. Завжди усміхнений персонал монастиря зустрічав гостей, коли ті йшли в їдальню або в басейн.
— Нагадаю, що діти з синдромом Дауна, які є в нашому колективі, вперше виїхали за межі держави, — зазначив Богдан Купчинський. — Для них ця поїздка була дуже важливою, адже вони вперше побороли свій страх, сівши в літак, побачили Середземне море, піраміди, побували в зоопарку і змогли взяти на руки звіряток, навіть крокодильчиків. Все це дає змогу адаптуватися до повноцінного життя дітям з особливими потребами.
Ця поїздка відбулась завдяки фінансовій допомозі дитячої громадської організації «Все робимо самі» та частковому фінансуванню Благодійного фонду Володимира Мунтяна «Відродження». 

Житомир.

Фото надано Богданом Купчинським.