Делегація Луганської області на чолі із виконуючим обов’язки голови ОДА Сергієм Філем зустрілась із керівником Львівської облради Олександром Ганущиним та співорганізаторами проекту «Змінимо країну разом», який вже більше року єднає Луганщину та Львівщину. Головною темою розмови стали підсумки реалізації проекту в поточному році та можливості розширення співпраці у цих напрямах.

На знімку: Олександр Ганущин (зліва) та Сергій Філь під час зустрічі.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.

Очільники областей домовилися провести публічні презентації першого туру конкурсних обмінів: напередодні Дня місцевого самоврядування, у грудні — на Луганщині, у січні — на Львівщині. Разом з тим були визначені нові напрями співробітництва: включення школярів з Луганщини до міжнародних проектів, запровадження студентських обмінів між вишами областей, започаткування телеканалом «Перший Західний» проекту «Новини зі сходу», розширення проекту обмінів на Закарпаття та Івано-Франківщину.
«Одна з нових ініціатив — проведення гуманітарного розмінування територій, прилеглих до селища Побєда у Новоайдарському районі. На проведення заходів ми виділяємо 200 тисяч гривень з обласного бюджету. Інша — увічнення пам’яті загиблих героїв. Адже тільки у Станично-Луганському районі загинули 67 наших земляків. Перший пам’ятний хрест Тарасу Дорошу вже встановлений. Він є точною копією хрестів, які зведені українським Героям у Львові на Личаківському кладовищі. Плануємо встановити ще сім таких — на Луганщині та 13 — на Львівщині», — поділився планами голова Львівської обласної ради.
У свою чергу, Сергій Філь висловив переконання, що наступного року проект «Змінимо країну разом» отримає новий темп розвитку.

Луганська область.