Сьогодні вся наша увага — до стадіону «Етігад» у Манчестері. Там відбудеться важливий для нас матч: поєдинок групового етапу Ліги чемпіонів у групі F. У ньому лідер турніру місцевий клуб «Манчестер Сіті» (6 очок) прийматиме донецький «Шахтар». Наш клуб з 2 очками ділить 3—4 місця з німецьким клубом «Гоффенгайм».

Як відомо, два тижні тому українська та англійська команди зустрічалися в Харкові. Перемогли тоді гості — 3:0. Тому цікаво подивитися сьогодні, наскільки зачеплено самолюбство «гірників» після відчутної невдачі. І на що вони здатні цього разу.

Зрозуміло, що Паулу Фонсека обрав нормальний тактичний план на манчестерську зустріч. А головне, як зуміють втілити задумане його підопічні. Особливо бажано побачити гідну гру донеччан. Сподіватимемося, що їх мають надихнути успішні виступи в національному чемпіонаті, де вони лідирують з великим відривом від переслідувачів.

***

Оголошено склад суддівської бригади, котра обслуговуватиме матч «Манчестер Сіті» — «Шахтар». Це угорські арбітри: рефері — Віктор Кашшаї, асистенти — Георгі Рінг та Венцель Тот. Четвертим суддею призначено Пітера Береттяна.

Кашшаї добре знайомий українському вболівальнику, адже угорець обслуговував матч збірної України та Англії на Євро-2012 в Донецьку і не зарахував тоді чистий гол, який забив британцям Марко Девич.

Відомо, що мають зуб на Кашшаї також «Барселона» і «Баварія» за його «фаховий» арбітраж у Лізі чемпіонів раніше. Але це, як то кажуть, нас не обходить. У нас свої проблеми і сподівання.

Поєдинок між «Манчестер Сіті» та «Шахтарем» відбудеться сьогодні. Початок о 22:00 (за київським часом). Трансляцію наживу вестиме телеканал «Футбол-2».

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.