Дорогі друзі!

Від щирого серця вітаю вас із 80-річчям від дня заснування академії, яка носить ім’я видатного українського художника, родоначальника визнаної в усьому світі мистецької школи Михайла Бойчука.
Створенню академії сприяли такі світочі українського малярства, як Микола Пимоненко та Олександр Мурашко, Іван Їжакевич, Фотій Красицький і Казимир Малевич, Олександр Архипенко й Іван Кавалерідзе, Анатоль Петрицький й Олександра 
Екстер. В історію навчального закладу золотими літерами вписані імена видатних діячів вітчизняної культури та мистецтва: народних художників України Марфи Тимченко та Марії Приймаченко, заслужених майстрів народної творчості України Івана Скицюка, Івана Гончара, Тетяни Пати, Макара Мухи і Поліни Глущенко, майстрів народного мистецтва України Наталки Вовк, Параски Власенко, Олександра Кулика й Олександра Грядунова, художників-бойчукістів Івана Падалка та Василя Седляра.
Відрадно, що в стінах цього творчого осередку здобувають професійну освіту майбутні митці різних напрямів. І нині викладачі та випускники академії є авторами відомих мистецьких шедеврів, серед яких: керамічні панно на станції метро «Хрещатик», триптих «Голодомор» у Київському музеї медицини, композиції інтер’єрів палацу «Україна», Національної бібліотеки імені В.І. Вернадського, залізничного вокзалу Києва, станцій метро «Золоті ворота» і «Мінська» тощо. Музеї Німеччини, Австралії, США, Канади, Італії, Польщі, Росії, Румунії, Угорщини, Японії, Сирії, Чехії, Нідерландів та інших країн знайомлять поціновувачів нашого мистецтва з творами ваших вихованців.
Могутня креативність української нації, що дала людству видатних новаторів-першовідкривачів авангардизму ХХ століття, є тим феноменом загальносвітового значення, що продовжує приваблювати людей у різних куточках планети.
Переконаний, що унікальний професіоналізм та самовіддана праця вашого колективу допоможуть і надалі відкривати перед молоддю нові горизонти та передавати не-оціненні знання й досвід прийдешнім поколінням.
Бажаю всім вам, викладачам, працівникам і студентам, міцного здоров’я, невичерпних життєвих сил, творчого натхнення, добробуту в єдиній країні під мирним небом!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.