СЄВЕРОДОНЕЦЬК:

Цього разу новосілля справляє 18-річний Сергій Хрипунов, який перебував на обліку в службі у справах дітей Новоайдарської райдержадміністрації. З 2010 року хлопцем опікувалася рідна бабуся, а зараз він навчається на третьому курсі у Сєверодонецькому професійному ліцеї, де здобуває професію зварювальника, газорізальника.

Однокімнатну квартиру для Сергія за понад 360 тисяч гривень влада купила коштом держбюджету в рамках державної програми щодо придбання житла та приміщення для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа. Особливістю програми є те, що майбутні власники осель самі обирають, де саме жити. Зокрема, Сергій Хрипунов мав бажання оселитися в Сєверодонецьку, бо він тут навчається. І це врахували.
Ключі від квартири хлопцю вручив виконувач обов’язків голови Луганської ОДА Сергій Філь. Він зазначив, що цьогоріч область стовідсотково використала кошти за цією програмою — майже 15,5 мільйона гривень — для придбання 34 житлових приміщень. Сергій Філь побажав хлопцю міцного здоров’я, реалізації усіх планів та задумів і вручив подарунки (на знімку).

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.