Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч із групою експертів Міжнародного валютного фонду (МВФ) на чолі з керівником місії МВФ в Україні Роном Ван Роденом (на знімку).

Глава українського парламенту подякував представникам МВФ за співпрацю, особливо впродовж останніх років. «Надзвичайно цінуємо багаторічну співпрацю», — сказав він і назвав критично важливою допомогу у 2014 році, коли Україна перебувала в дуже важкому становищі, причиною якого була російська агресія.
А. Парубій наголосив на необхідності продовження співпраці з МВФ на шляху проведення реформ в Україні. Ці реформи, за його словами, не завжди популярні, але критично важливі для розвитку української економіки. «Я високо ціную нашу співпрацю, особливо у проведенні антикорупційної реформи та створенні антикорупційного суду. Сподіваюся, що така ж співпраця буде плідною і надалі», — сказав він.
Голова Верховної Ради зазначив, що нині відбувається процес обговорення проекту Державного бюджету України на 2019 рік: «Ми дуже добре розуміємо, наскільки цей документ важливий не лише для нашого внутрішнього економічного розвитку, а й для співпраці з МВФ». А. Парубій наголосив, що робиться «усе можливе для якнайшвидшого його ухвалення і щоб бюджет був збалансований», та спрогнозував ухвалення документа 22 листопада цього року. Він також підкреслив, що співпраця з МВФ і рекомендації Фонду є важливими для ухвалення Державного бюджету України.
Глава парламенту також відзначив високий рівень співпраці з урядом, зокрема й на рівні профільних комітетів з міністерствами. «Комітети у тісній координації і співпраці з урядом», — зазначив він, ви-словивши впевненість у найшвидшому ухваленні збалансованого бюджету.
Своєю чергою керівник місії МВФ Рон Ван Роден зазначив, що, незважаючи на виборчий характер 2019 року, задля забезпечення макро-
економічної стабільності економіки України бюджет на наступний рік має бути збалансований. Він побажав успіхів та подальшої плідної співпраці.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.