У Сєверодонецьку досі не розв’язані проблеми з теплопостачанням. В оселях холодно, тож містяни активно гріються електрообігрівачами. Через це споживання електроенергії значно перевищує пропускну спроможність мереж. Кабельні електролінії не витримують перевантаження й виходять з ладу. Зокрема, через відсутність опалення в старій частині міста, яку має обігрівати Сєверодонецька ТЕЦ, жителі значно перевищили допустиме споживання електроенергії, що призвело до пошкодження кабелю. Без світла залишилися 140 абонентів. Перевантаження мереж стало причиною того, що жителі одного з будинків у Сєверодонецьку залишилися без електроенергії на три дні. Через критичну ситуацію ЛЕО звернулося по допомогу до міської влади, щоб забезпечити спецтехніку підприємства паливом для виїзду на місце аварії. Доки муніципальна влада вирішувала це питання, частина городян сиділа в холоді й темряві.

ЛЕО вкотре попереджає: нинішні проблеми — це те, що взимку чекає на підконтрольну частину Луганської області. А особливо — жителів Сєверодонецька, Лисичанська та Рубіжного. Ще холодів не було, а енергосистема вже настільки перевантажена і слабка.
За повідомленням директора Сєверодонецької ТЕЦ Олександра Гудимова, підприємству поки що відмовлено в номінації на газ. Водночас Сєверодонецька теплоелектроцентраль уже анонсувала підвищення тарифів на тепло для населення. Таке рішення було ухвалено на відкритих слуханнях колективу підприємства. За словами заступника директора з питань економіки та фінансів Наталії Желновач, з 1 січня тариф підвищиться на 17—20% у разі його схвалення Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.
До речі, для Луганської ТЕС, що в Щасті, НАК «Нафтогаз України» виділив номінації на поставку газу для вироблення електроенергії. Проте цих лімітів вистачить на 56 днів роботи теплоелектростанції.