Поліція Греції повідомила, що 7 листопада була заарештована громадянка України Галина Ружицька, вона ж Аліна Геновезу, вона ж Галина Бєлая, яку підозрюють у шахрайстві у великих розмірах. Разом із нею просто в офісі туристичного агентства Athina Tour, що його вона створила задля ширми, було затримано і її чоловіка. Йому пред’явлене обвинувачення у пособництві діям дружини.
За даними поліції, вони тривалий час виманювали в потерпілих гроші, пропонуючи різні привабливі послуги — роботу, оформлення посвідки на проживання у Греції, пошук вигідного нареченого чи грека, готового оформити фіктивний шлюб для отримання дозволу на постійне перебування у країні, сприяння у купівлі тут, за словами Ружицької, дешевих шуб. Усі ці «послуги» пропонувалися громадянам з України, Росії, Білорусі.
Для греків Ружицька «розробила» туристичний «продукт». Її фірма Athina Tour пропонувала через Інтернет потенційним клієнтам дуже дешеві поїздки в різні країни, а також відпочинок на грецьких курортах. Використовуючи численні фальшиві акаунти в соціальних мережах, вони з чоловіком писали позитивні відгуки від імені тих, хто нібито вже скористався пропозицією Athina Tour і повернувся із захоплюючої поїздки за кордон, яка обійшлася їм надзвичайно дешево. Особам, які клюнули на цю наживку, Галина, котра, до речі, за освітою — психолог, пропонувала внести аванс у розмірі половини чи однієї третини ціни. І навіть видавала їм квитанції реально існуючих туристичних фірм, посадкові талони на літак чи пором, ваучери для їхніх подорожей. Це переконувало. Тим більше, що під час «оформлення» документів шахрайка не переставала переконувати: клієнт, який звернувся до неї, виграв джекпот і зможе вирушити в ексклюзивну подорож за небувало низькою ціною. Але, звісно, ніхто й нікуди з цими «документами» не їхав. За кілька днів до наміченої дати злочинці інформували жертв про те, що їхній рейс скасовано або перенесено на пізніший термін з різних причин.
Як повідомила поліція, з квітня до початку жовтня 2018 року було отримано майже півсотні заяв від грецьких громадян про те, що їх ошукали. На думку слідчого Панайотіса Василакіса, котрий веде цю справу, було ще багато жертв шахрайки, які з різних причин (відсутність документа на проживання у Греці чи віра в її запевнення, що гроші за поїздку, котра не відбулася, їм буде повернуто) не зверталися до поліції. Так, дехто з таких отримував від Athina Tour частину сплаченого авансу, але ці гроші бралися з «нових надходжень» від ошуканих.
Через грецькі ЗМІ слідчий звернувся до всіх жертв шахраїв із проханням зв’язатися з ним і коротко повідомити: коли і як у них виманювали гроші й скільки ті заплатили. Але, судячи з розповідей людей, що постраждали від діяльності Галини Ружицької (Геновезу, Бєлої), якими вони діляться на спеціально створеній сторінці у Фейсбуку, масштаб діяльності злочинців був багатопрофільним і великим. У слідства уже є факти, що шахраї привласнили понад 36 000 євро. А в поліцію і до редакцій газет, які розповіли про арешт «туроператорів», надходять дедалі нові дзвінки, листи від десятків потерпілих, дехто з них мешкає і за межами Греції.