Росія продовжує нагнітати обстановку в Македонії у зв’язку з її прагненням вступити до НАТО. Міністр закордонних справ цієї балканської країни Нікола Димитров навіть спробував заспокоїти представників Кремля, заявивши: відносини з Москвою не погіршаться, якщо Македонія стане членом Альянсу. 
«Наше прагнення стати частиною Північноатлантичного Альянсу не означає поганих відносин з Росією», — заявив він в інтерв’ю популярному німецькому виданню Die Welt.
За словами міністра, і Захід має поліпшити відносини з Росією, але це буде можливо лише після зміни ситуації в Україні. «У довгостроковій перспективі необхідно ослабити напругу між Заходом і Росією та зміцнити співробітництво з нею. Зрозуміло, що основною умовою для цього є встановлення миру в Україні та збереження її територіальної цілісності», — наголосив глава македонської дипломатії.
Тим часом комісія з конституційних питань парламенту Македонії розглянула вже текст четвертої поправки до Основного Закону країни. Вона передбачає закріплення поняття «македонська ідентичність» і захист прав та інтересів македонських громадян, які проживають за кордоном, а також їхнє невід’ємне право на підтримку зв’язків із батьківщиною. За цю поправку проголосували дев’ять членів комісії, проти — п’ять, таких, хто утримався, не було. Раніше члени комісії затвердили головну поправку до конституції — про перейменування країни в Республіку Північна Македонія. За неї також проголосувала більшість депутатів, за винятком представників опозиційної ВМРО-ДПМНЄ.
Проведення пленарного засідання парламенту, на якому обговорюватимуться всі чотири поправки до конституції, намічене на 1 грудня.