Оціночна місія Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ реалізовуватиме на Луганщині проект, пов’язаний з гуманітарною та соціальною сферами. «Метою проекту є покращення системи соціальних послуг та можливостей освіти для людей, які надають ці послуги», — зазначив директор проекту «Психосоціальна підтримка та менеджмент конфліктів» Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ Александр Отто в рамках робочої поїздки на Луганщину.

Під час зустрічі з керівниками області було обговорено низку гуманітарних питань, актуальних для жителів регіону. За словами заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик, серед болючих проблем, що торкаються, зокрема, сфер соціального захисту та медицини, є кадровий дефіцит, і як наслідок — жителі області не мають можливості отримати повний спектр послуг.
Ольга Лішик подякувала міжнародним партнерам за допомогу, надану протягом попередніх років. За її словами, обласна влада працює над відновленням мережі закладів соціального захисту населення, зруйнованої внаслідок окупації частини області. Луганщина потребує будівництва центру матері та дитини, актуальними залишаються питання організації роботи притулків для жертв насилля у сім’ї та центрів для роботи з постраждалими від торгівлі людьми. 
Луганська область є другою в України за кількістю внутрішньо переміщених осіб, яких зареєстровано понад 300 тисяч, і ця категорія населення також потребує уваги з боку як держави, так і міжнародних організацій.
«Понад 500 жителів області отримали травми внаслідок воєнних дій, від вибухонебезпечних предметів, є осиротілі діти. Внутрішньо переміщені особи та особливо жителі населених пунктів поряд з лінією розмежування, які є свідками війни, перебувають у постійному стресі. Всі ці люди потребують кваліфікованої психологічної допомоги», — зазначила Ольга Лішик.  
Представники Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ повідомили, що в рамках майбутнього проекту особливу увагу буде приділено саме наданню соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали внаслідок воєнного конфлікту. Під час зустрічі також було обговорено можливості надання методологічної допомоги закладам вищої освіти, які готують спеціалістів-психологів.
Нині пріоритетними напрямами німецько-української співпраці  є ефективне державне врядування, енергоефективність та сталий економічний розвиток.

Луганська область.