Учора штат Каліфорнія було оголошено зоною великого стихійного лиха через масштабні лісові пожежі. Про це у Твіттері повідомив президент США Дональд Трамп. Шериф округу Б’ютт назвав стихію найбільш смертоносною за всю історію Сполучених Штатів. 
Кількість жертв вогню наразі сягає щонайменше 42. Але цифра може збільшитися, оскільки понад дві сотні людей вважають зниклими безвісти. Евакуйовано понад 250 тисяч осіб. Деякі тіла жертв  знайшли в обгорілих автомобілях. Серед загиблих є люди похилого віку, які мали проблеми з мобільністю, та ті, хто вирішив залишитися попри рішення про евакуацію. При цьому подолати стихійне лихо через суху погоду пожежникам поки що не вдається.

Постраждали від наслідків пожежі й знаменитості. Зокрема, полум’я знищило будинок актора Джерарда Батлера (на знімку). «Повернувся до свого дому в Малібу після евакуації. Жахливий час для Каліфорнії», — написав Батлер під знімком в Інстаграмі. Він також подякував співробітникам пожежного департаменту в Лос-Анджелесі та закликав жертвувати гроші на потреби працівників управління. Через пожежі будинки залишили співачка Леді Гага, актор Вілл Сміт, режисер Гільєрмо дель Торо, фотомодель Кім Кардашьян та інші. Відповідні світлини зірки розміщують на сторінках у соцмережах.
Нагадаємо, масштабні лісові пожежі почалася у Каліфорнії вранці 8 листопада. Полум’я поширювалося з шаленою швидкістю і вже до ранку 9 листопада охопило площу 20 тис. кв. км. Того самого дня вогонь повністю знищив місто Парадайз, де проживало 26 тисяч осіб. Чиновники повідомляють, що на сьогодні пожежі охопили понад 45 тис. га, що становить майже 25% території штату, пише ВВС.

Фото зі сторінки в Інстаграмі Джерарда Батлера.