За інформацією СБУ, на тимчасово окупованій території Луганської області декілька тисяч осіб утримуються у захоплених бойовиками виправних закладах у нелюдських умовах. Вони позбавлені медичної та правової допомоги, зазнають фізичних та моральних знущань.
Зокрема, до Служби безпеки звернувся колишній в’язень виправної колонії у Слов’яносербському районі, що розташована на тимчасово окупованій території Луганщини. За його свідченнями, засуджені одразу після початку окупації території відчули «стиль роботи» представників «русского міра» у вигляді принижень, фізичних та моральних знущань, безправ’я. До колонії регулярно приїжджав так званий спецназ «ЛНР» для відпрацювання на засуджених насильницьких методів придушення непокори. В’язнів били, стріляли з автоматів над головами. На знак протесту засуджені кілька разів зривали прапор  «ЛНР» і піднімали над колонією національний прапор України.
За свідченнями ще одного колишнього в’язня, до виправного закладу приїжджали бойовики різних бандугруповань. На територію «зони», зокрема, заходили «козаки», які закликали разом з ними йти воювати «за отамана Козіцина» проти сил АТО.
За матеріалами Служби безпеки України заочно оголошено про підозру у скоєнні злочинів дванадцятьом очільникам так званого управління виконання покарань терористичної організації «ЛНР». Загалом співробітники СБУ встановили майже півтори тисячі осіб, причетних до функціонування пенітенціарної системи «ЛНР», і продовжують документувати цю протиправну діяльність для притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Луганська область.