Михайло Романчук, президент НОК Сергій Бубка та Алла Черкасова.

Фото НОК.

В Олімпійському домі вшанували лауреатів спортивних місяців. Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка вручив нагороди найкращому спортсмену та тренеру серпня — дворазовому чемпіону, срібному призеру чемпіонату Європи з плавання Михайлу Романчуку та його наставнику Петру Нагорному, а також лауреатам спортивного жовтня — чемпіонці світу з жіночої боротьби Аллі Черкасовій та її тренеру Олексію Мельнику.
До речі, Михайло та Алла вперше отримали звання найкращих спортсменів місяців в Україні.
«Після блискучого виступу на чемпіонаті Європи Михайло продовжує здобувати перемоги на міжнародних стартах: на початку листопада на етапах Кубка світу в Пекіні і Токіо здобув відповідно дві золоті, срібну і бронзову медалі. Торік Романчук став срібним призером на чемпіонаті світу в Будапешті. Ми пам’ятаємо його успіх на ІІ літніх юнацьких Олімпійських іграх у Нанкіні-2014, де він здобув «золото» та «срібло». Це справді дуже перспективний плавець, одна з головних наших надій на олімпійське Токіо-2020.
Про серйозні наміри щодо здійснення найзаповітнішої мрії в Токіо-2020 заявила на чемпіонаті світу з вільної боротьби, який відбувся в Будапешті, Алла Черкасова. Майже 15 років вона йшла до цієї золотої медалі. 2010 року вона вже була на п’єдесталі чемпіонату світу — тоді здобула «бронзу». За цей час змінилося багато: Алла стала мамою, накопичився досвід, змінилися погляди на життя та роботу», — зазначив очільник НОК.