У селищі Мирна Долина Попаснянського району тривають обговорення щодо утворення Сєверодонецької об’єднаної громади, до складу якої пропонується увійти і селищу. Вже тривалий час громада Мирної Долини відмовляється приєднуватись до Сєверодонецька, обґрунтовуючи це тим, що в цьому разі інтереси жителів сільської місцевості не будуть враховуватися під час прийняття рішень міською радою.
На черговій робочій зустрічі представників органів місцевого самоврядування — Сєверодонецької міської та Мирнодолинської селищної рад, громадських організацій, місцевих жителів і фахівців управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації облдержадміністрації присутні вкотре обговорили всі нюанси об’єднання. Сторони дійшли згоди щодо необхідності більш детального обговорення потреб Мирнодолинської громади для подальшого їх урахування, в тому числі і шляхом укладання договорів про співробітництво. 
Отже, вирішено створити робочу групу з представників громад для формування переліку проблемних питань та їхнього вирішення.

Луганська область.