...за рахунок зміни бази нарахування внесків, введення регресивної шкали та диференціації зарплати на підприємствах

Готується законопроект

Уряд схвалив законопроект щодо вдосконалення функціонування системи загальнообов’язкового державного соціального та пенсійного страхування, підвищення якості адміністрування та дисципліни сплати єдиного соціального внеску.
Міністр соціальної політики Андрій Рева під час презентації цього законопроекту повідомив, що пенсійна реформа, проведена протягом 2017—2018 років, дала змогу підвищити рівень пенсійного забезпечення громадян. Так, середня пенсія, внаслідок осучаснення у жовтні 2017 року, зросла майже на 30 відсотків, а мінімальна пенсія протягом 2017 року — на 16,4 відсотка, однак розмір пенсії залишається низьким. Станом на жовтень 2018 року середня пенсія в Україні становить 2577 гривень, мінімальний розмір лише 1452 гривні — і з грудня підвищується до 1497 гривень.

Він зазначив, що, зважаючи на дефіцитність Пенсійного фонду, особлива увага приділяється збільшенню його власних надходжень, розширенню кількості застрахованих осіб, легалізації зайнятості та заробітних плат. З цією метою було проведено аналіз ефективності сплати єдиного соціального внеску, внаслідок чого виявлено серйозні проблеми в системі його нарахування та сплати. Аналіз ефективності сплати ЄСВ виявив схеми ухилення від його сплати на мільярди гривень, які недоотримує Пенсійний фонд. 75 відсотків підприємств приватного сектору економіки України демонструють середню заробітну плату до 4 тисяч гривень. Більшість таких підприємств не мають диференціації в оплаті праці, тобто кваліфікована і некваліфікована праця за документами оплачуються однаково. Насправді більша частина зарплат тінізується, приховується з метою ухилення від сплати ЄСВ. 84 тисячі керівників підприємств отримують заробітну плату на рівні мінімальної.
Серед інших названо проблему встановленої на сьогодні максимальної величини бази нарахування єдиного соціального внеску — 15 мінімальних зарплат (55845 гривень). Люди з низькою зарплатою заплатили ЄСВ з усієї суми заробітку, а 51 тисяча осіб з високими зарплатами заплатили лише з 40 відсотків суми своїх зарплат (їхня зарплата в середньому перевищувала 130 тисяч гривень).
Отож в уряді вважають, що таке обмеження в сплаті ЄСВ є несправедливим з огляду на мільйонні заробітні плати деяких керівників підприємств, у тому числі державних. Нагадаємо, наприклад, що в гендиректора «Укрпошти» Ігоря Смілянського лише посадовий оклад — понад 744 тисячі гривень.
Водночас гранична сума сплати ЄСВ використовується для схеми ухилення від сплати внеску. Зафіксовано випадки, коли на підприємстві одній чи декільком особам нараховується мільйонна заробітна плата, яка потім розподіляється між іншими працівниками в конвертах.
Отже, законопроектом пропонується:
— збільшення максимальної величини бази нарахування ЄСВ з 15 до 25 мінімальних зарплат, тобто до суми 104325 гривень;
— встановлення регресивної шкали розміру сплати ЄСВ заробітної плати доходу, що перевищує максимальну величину, з метою стимулювання до легалізації доходів громадян. Ставка ЄСВ на суму зарплати, яка перевищує максимальну базу оподаткування, зменшуватиметься аж до 5 відсотків на суму, що перевищує 270 розмірів мінімальних зарплат;
— встановлення у законодавстві про працю вимоги застосовувати на підприємствах принципи диференціації заробітних плат, залежно від складності, кваліфікації та від-повідальності роботи, та встановлення вимоги сплачувати ЄСВ керівникам підприємств з розрахунку двох мінімальних заробітних плат.