Третій комітет Генеральної Асамблеї ООН ухвалив 15 листопада оновлений проект резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і Севастополі, Україна». 67 країн проголосували за резолюцію, 26 — проти, решта — утрималися. «Резолюція ГА ООН містить положення про долю українських політичних в’язнів Кремля. Щоденна боротьба за їхнє звільнення триває. Міжнародна відповідальність за агресію, окупацію, порушення прав людини неминуча», — прокоментував ухвалення резолюції Президент Петро Порошенко. 

Міністр закордонних справ Павло Клімкін наголосив у Твіттері, що в оновленій резолюції перелічено імена українських політичних бранців Кремля. «Це резолюція про українців, яких Росії не вдається поставити на коліна, і яких підтримує демократичний цивілізований світ», — прокоментував міністр.
Постійне представництво України при ООН оприлюднило ключові елементи оновленої резолюції. Зокрема, документ наголошує на неприпустимості захоплення території Криму силою і зобов’язує РФ повернути окуповані території. Також у резолюції засуджено примусове переведення населення Криму в російське громадянство, політично вмотивоване переслідування громадян України, міститься заклик до РФ надати доступ до незаконно утримуваним українських громадян на російській території та в Криму незалежним лікарям та українським посадовим особам тощо.
Уже традиційно проти резолюції, яка засуджує дії РФ в окупованому Криму, проголосували: Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Китай, Куба, КНДР, Еритрея, Індія, Іран, Казахстан, Киргизстан, М’янма, Нікарагуа, РФ, Сербія, ПАР, Південний Судан, Судан, Сирія, Таджикистан, Уганда, Узбекистан, Венесуела, Зімбабве. Остаточно документ буде схвалено в грудні на ГА ООН. Зазвичай результати голосування під час Асамблеї збігаються з результатами голосування в Третьому комітеті.