У Вашингтоні відбувся Форум, присвячений 85-м роковинам Голодомору, організований Посольством України в США у співпраці з Крайовим комітетом США з визнання Голодомору та американським аналітичним центром «The Heritage Foundation». 

На знімку: Павло Клімкін та учасники форуму поклали символічні снопки пшениці до Меморіалу жертвам Голодомору-геноциду у Вашингтоні.

Фото зі сторінки МЗС України у Твіттері.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який взяв участь у заході в рамках візиту до США, зауважив, що влада Сполучених Штатів виявляє солідарність з українським народом, визнаючи цю трагедію геноцидом, спричиненим радянським режимом проти українського народу. «Визнання кожним штатом, кожним містом є важливим сигналом для українського народу в обраних ним європейських цінностях», — цитує міністра прес-служба Посольства України в США.
Окрім того, Павло Клімкін провів переговори зі спецпредставником Держдепу з питань України Куртом Волкером, після чого написав у Твіттері: «Звірили годинники з добрим другом Куртом Волкером. Час вашингтонський, порядок денний — український».
Також відбулася зустріч із головою Комітету із закордонних справ Палати представників Е. Ройсом та співголовою комітету Е. Енгелем, головою Комітету із закордонних відносин Сенату США Р. Коркером та співголовою комітету 
Р. Менендесом. «У ході зустрічі обговорено актуальні питання взаємодії з Конгресом США, насамперед на напрямі подальшого посилення тиску на РФ. Міністр закордонних справ України поінформував співрозмовників про актуальну ситуацію на тимчасово окупованих територіях Донбасу та в Криму, а також щодо здійснюваних в Україні реформ», — йдеться у повідомленні, розміщеному на сторінці Посольства України в США у Фейсбуці.