Після капітального ремонту в Попаснянському районі відкрився шляхопровід через залізницю на автомобільній дорозі загального користування державного значення Н-32 Покровськ—Бахмут—Михайлівка. Рух автомобільного транспорту між містами Попасна та Бахмут віднині відновлено!

Бахмутський міст — уже третя конструкція, відновлена військовими. До цього вони відремонтували Томашівський міст через Сіверський Донець і Троїцький — через Лугань.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.

«Окопи роз’єднують, а мости завжди з’єднують», — процитував Президента Петра Порошенка під час церемонії відкриття об’єкта виконувач обов’язків голови Луганської облдержадміністрації Сергій Філь. Він подякував військовослужбовцям 19-го мостового батальйону 26-ї бригади Держспецтрансслужби в складі Об’єднаних сил, які виконували ремонтні роботи, за те, що допомогли зекономити бюджетні кошти. Зокрема, кошторисна вартість капітального ремонту становила 21,38 мільйона гривень. Вартість відповідно до проведеного тендера — 18,9 мільйона, проте фактично витрачено 16,5 мільйона гривень. Отже, заощаджено майже п’ять мільйонів із державної скарбнички. Шляхопровід збудовано в 1975—1976 роках, його довжина — 52 метри. Роботи з відновлення тривали з червня по листопад поточного року. Військові повністю демонтували першу та другу прогонові будови, на їх місце встановили нові, а третю відремонтували, зміцнили опори мосту тощо.
Сергій Філь нагородив військовослужбовців обласними відзнаками. А народний депутат Артур Герасимов, вітаючи присутніх, зауважив: «Українська армія на українському Донбасі не тільки захищає нас від ворога, а й допомагає відновлювати мирне життя наших співгромадян поблизу лінії зіткнення. Відкриття відновленого мосту демонструє нам єдність і співпрацю армії, місцевих адміністрацій та всіх, хто долучився до цієї важкої справи. Міст — це не просто об’єкт, який з’єднує різні сторони та береги. Він є символом поєднання людей».
Від імені командувача Об’єднаних сил Сергія Наєва присутніх привітав його заступник Олег Грунтковський: «Ми святкуємо чергову перемогу над ворогом відновленням шляхопроводу, який з’єднує населені пункти Луганщини та Донеччини. Соціально-економічний розвиток держави, її інтеграція в світове товариство неможливі без розвинутої галузі дорожньо-транспортної інфраструктури. Саме ці показники засвідчують наше прагнення долучитися до цивілізованого суспільства. Ця робота проводиться простими українськими солдатами та робітниками, які підкреслюють свою миролюбність, проте завжди готові стати на захист своєї Вітчизни».
Загалом на Луганщині вже відновлено шість мостів та шляхопроводів, які зазнали руйнування внаслідок бойових дій.

Луганська область.