Футбол. Ліга націй УЄФА. Груповий етап. 
 
16 листопада. А1. Нідерланди — Франція. 2:0. Франція — 7 очок, Нідерланди — 6, Німеччина — 1.
 
В1. Словаччина — Україна. 4:1. Голи: Руснак, 6, Куцка, 26, Коноплянка, 47, Зрелак, 52, Мак, 61.
 
Словаччина: Дубравка, Пекарік, Шкртел, Шкриніар, Ганцко, Грегуш, Руснак, Куцка (Беро, 30), Гамшик, Мак (Стог, 69), Зреляк (Дюриш, 82). Тренер — Павел Гапал.
Україна: Бойко, Караваєв, Бурда, Кривцов (Пластун, 14), Матвієнко, Зінченко, Степаненко, Малиновський, Коноплянка (Шапаренко, 65), Циганков, Борячук (Коваленко, 62). Тренер — Андрій Шевченко.
 
Рефері — Нікола Дабанович (Чорногорія).
 
Трнава. «Антон Малатинський».
 
***
 
В4. Вельс — Данія. 1:2. Данія — 7, Вельс — 6, Ірландія — 1.
С3. Кіпр — Болгарія. 1:1. Словенія — Норвегія. 1:1. Норвегія, Болгарія — по 10, Кіпр — 5, Словенія — 2.
D4. Гібралтар — Вірменія. 2:6. Ліхтенштейн — Македонія. 0:2. Македонія — 12, Вірменія — 9, Гібралтар — 6, Ліхтенштейн — 3.
17 листопада. A3. Італія — Португалія. 0:0. Португалія — 7, Італія — 5, Польща — 1. Португальці посіли перше місце і зіграють у завершальному турнірі у себе на батьківщині. Півфінали відбудуться 5 і 6 червня. Матч за третє місце і фінал, який визначить першого переможця Ліги націй, відбудуться 9 червня.
В2. Туреччина — Швеція. 0:1. РФ — 7, Швеція — 4, Туреччина — 3.
С1. Албанія — Шотландія. 0:4. Ізраїль, Шотландія — по 6, Албанія — 3.
С4. Сербія — Чорногорія. 2:1. Румунія — Литва. 3:0. Сербія — 11, Румунія — 9, Чорногорія — 7, Литва — 0.
D3. Азербайджан — Фарерські острови. 2:0. Мальта — Косово. 0:5. Косово — 11, Азербайджан — 9, Фарерські острови — 4, Мальта — 2.
 
***
 
18 листопада. А2. Швейцарія — Бельгія. 5:2. Швейцарія — 9, Бельгія — 4, Ісландія — 0. Швейцарці по ходу матчу програвали 0:2, потім забили п’ять м’ячів поспіль. І вони змагатимуться у півфіналі.
А4. Англія — Хорватія. 2:1. Англія — 7, Іспанія — 6, Хорватія — 4. Англійці зіграють у півфіналі. Хорвати вилітають до дивізіону В.
В3. Північна Ірландія — Австрія. 1:2. Боснія і Герцеговина — 10, Австрія — 7, Північна Ірландія — 0.
С2. Греція — Естонія. 0:1. Угорщина — Фінляндія. 2:0. Фінляндія — 12, Угорщина — 10, Греція — 9, Естонія — 4.
D2. Молдова — Люксембург. 1:1. Сан-Марино — Білорусь. 0:2. Білорусь — 14, Люксембург — 10, Молдова — 9, Сан-Марино — 0.
 
***
 
Збірна України, котра достроково забезпечила собі перше місце в групі, зіграла в Трнаві в оновленому складі і значно поступилася.
Альберт Руснак відкрив рахунок не без допомоги рикошету. Потім помилився Денис Бойко і цим скористався Юрай Куцка. На початку другого тайму Євген Коноплянка ударом з лінії карного майданчика один м’яч відквитав. Але словаки відповіли точними ударами Адама Зреляка і Роберта Мака.
 
***
 
Висновок напрошується сам: тактика, яку обрали на цей поєдинок Андрій Шевченко і його помічники, виявилася провальною. Отже, і гравці, і тренери мають зробити серйозні висновки з усього того, що вони «натворили» разом.
Ми щиро радіємо достроковій перемозі в групі нашої збірної і її підвищенню в класі. Справді, цей поєдинок для нас не мав турнірного значення. Але для словаків це був матч честі, бо вони і нам, і чехам програли раніше. Ця добротна команда перед зустріччю в Трнаві не мала жодного очка. Цей факт мали врахувати насамперед наші футболісти.
Але, мабуть, до кінця так і не усвідомили серйозність ситуації. За що гірко поплатилися, зазнавши ганебної невдачі...
 
***
 
Збірна України тепер перебуває в Анталії, де сьогодні зіграє контрольний поєдинок зі збірною Туреччини. І тут не все так просто. Турецька команда вилетіла з групи В2, а її наставника Мірчу Луческу, найімовірніше, відправлять у відставку. Отже, і тут нас не зустрінуть з розкритими обіймами. Збірна Туреччини і її вболівальники розлючені не на жарт. Можна лише здогадуватися, в якій пекельній атмосфері нашим доведеться грати...