Ще один обстріл пережили місто Золоте та його околиці. Він здавався нескінченним. «З учорашнього дня після обіду почали класти. Судячи зі звуку розривів, роблю висновок — хутір Вільний. Приходи потужні, 120-ті стовідсотково, — писав у Фейсбуці керівник Золотівської ВЦА Костянтин Ільченко. — Телефон поряд, чекаю дзвінків від мешканців.

...Слава Богу, до ранку телефон мовчав, на душі полегшало, бо останнім часом дуже багато трагедій на одне Золоте. Але ж ні, близько сьомої ранку дзвінок з хутора.
— Григоровичу, сидимо в підвалі, будинок рознесло, після бою чекаємо на вас.
— Хтось із людей постраждав?
— Та не знаю, бо, кажу ж, із підвалу не виходимо, мої всі цілі.
Це телефонувала Ольга Григорівна, вона постійно на зв’язку з керівником ВЦА. Зранку Ільченко поїхав у Вільний. Постраждалих, на щастя, серед мирного населення не було. Однак будівлі п’ятьох мешканців все-таки зазнали часткових руйнувань. Щоправда, не критичних, але потребували негайного ремонту.

Маючи вибиті вікна і проломлені дахи (на знімку), виживати за мінусової температури не можна. Разом із міжнародними організаціями місцева влада намагається забезпечити людей необхідними матеріалами, побутовим вугіллям та дровами.

«...Але, як з’ясувалося, трьохсотий все-таки у Вільному є, — повідомив Костянтин Ільченко. — Це мисливський пес на прізвисько Чіп (на знімку), який отримав два осколочні поранення. Але його не кинули напризволяще, відвезли до фельдшера, який надав Чіпу необхідну допомогу».

Павло ВОРОНЦОВ.
Фото зі сторінки К. Ільченка у Фейсбуці.

Луганська область.