В Одесі продовжують роботи з відновлення ліфтового господарства. Міську програму їх заміни та модернізації було прийнято міськрадою 2016-го, розрахована вона до 2020 року. На момент розробки документа у місті налічувалося 1518 ліфтів, що підлягають капітальному ремонту.
За два роки виконано капремонт 861 ліфта й налагоджено диспетчеризацію 709.
Лише від початку року замінили 434 і модернізували 119 підйомників. Якщо роботи триватимуть такими темпами, то до кінця дії програми ліфтовий парк міста упорядкують. На сьогодні кількість підйомників, у яких закінчується граничний термін експлуатації (25 років), збільшилася.
Усі нові ліфти комплектують сучасним устаткуванням: блоком частотного регулювання й контролю закриття і відкриття дверей, блоком частотного регулювання й контролю руху, який контролює роботу електродвигуна основної лебідки, що дає змогу збільшити строк експлуатації.
Крім того, це устаткування дає можливість задіяти електродвигуни з меншою потужністю, що заощаджує електроенергію, зменшує навантаження на несучі елементи конструкції, запобігає ривкам під час запуску й зупинки, а також підвищує комфорт при користуванні ліфтом.
Купе кабін усіх модернізованих і замінених ліфтів обшито антивандальним покриттям — металом з порошковим напилюванням. Також встановлюють антивандальні лампи й металеві кнопки, які неможливо підпалити чи витягнути з панелі.

Одеса.