Вчасне схвалення Закону про Державний бюджет України на 2019 рік стане фактором стабілізації економічної ситуації у країні - на цьому наголосив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на брифінгу після завершення погоджувальної ради. Він також відзначив, що це забезпечить отримання фінансової макроекономічної допомоги від наших міжнародних партнерів. «Думаю, попри всі політичні протистояння, як і у всі попередні тижні, парламент працюватиме ефективно і дієво», - сказав А. Парубій.

На запитання журналістів, чи знову бюджет прийматимуть уночі, як у попередні роки, глава парламенту відповів, що ще торік було започатковано форму роботи - коли всі етапи бюджетного процесу проходили вчасно, згідно із законом. І подання бюджету, і розгляд його в першому читанні, й схвалення змін до Податкового та Бюджетного кодексів, що передують схваленню самого кошторису.

«Мною було принципово запропоновано, щоб ми не приймали бюджет під ялинку в останній день року, а щоб приймали його напередодні, - відзначив Андрій Парубій. - І цього року всі попередні етапи бюджетного процесу відбулися згідно із законом про Регламент і Бюджетним кодексом - вчасно прийнято бюджет у першому читанні, нині подаються поправки до Бюджетного і Податкового кодексів, і триває традиційна дискусія між бюджетним комітетом і урядом. Звичайно, подані пропозиції від депутатів у десятки разів перевищують доходи бюджету, тому кожна цифра має бути узгоджена. Бюджетний комітет працює відкрито і публічно, і маємо всі підстави сподіватися, що зможемо у четвер вийти на рішення. Зважаючи на велику кількість правок, можемо до шостої вечора не встигнути, і доведеться продовжити роботу сесії. Але сподіваюся, що засідання триватиме не до ранку, а на вечірньому засіданні буде прийнято Держбюджет України».

«Сподіваюся, це буде дуже важливим і відповідальним рішенням українського парламенту», - резюмував Голова Верховної Ради.